Warmtepomp Lucht-Water

De omgevingslucht kan het hele jaar door als energiebron gebruikt worden. De lucht - water warmtepomp gebruikt de omgevende lucht als energiebron.

 

Lucht als warmtebron is overal beschikbaar en kan zonder vergunning gebruikt worden. Goedkoper en milieuvriendelijker kunt u haast niet verwarmen. We onderscheiden twee types: enerzijds verwarmen met buitenlucht, en anderzijds gebruik maken van binnenlucht.

Lucht-water warmtepompen met een buitenopstelling:

 

Lucht-water warmtepompen met een binnenopstelling:

 

    Lucht - water warmtepompen vormen een koud verwarmingsmedium en kunnen zonder bezwaar in openlucht geplaatst worden. Van een poederlaag voorziene platen beschermen de warmtepomp tegen regen, sneeuw, hagel.... Redundante vorstbeveilingsfuncties houden de warmtepomp ook bij ijskoude buitentemperaturen altijd bedrijfsklaar.

 

    De warmtebron hoeft niet eerst via luchtkanalen naar de warmtepomp geleid te worden. De lucht/water warmtepomp voor installatie buiten zuigt de lucht direct met de fluisterstille axiale ventilator aan.

 

 

    Omgevingslucht in binnenruimte zijn meestal hoog. Denk maar aan een wasruimte met droogkast. Het is ideaal om deze warmte als energiebron te gebruiken voor het verwarmen van de volledige woning.

 

    Esthetisch en praktisch: indien de ruimte rondom de woning zich niet leent om een buitenunit te plaatsen is een binnenopstelling een perfect alternatief.

 

    Geluidsarm: de toestellen geven geen storende geluiden.

 

    Hou rekening met een ruime technische ruimte in de woning.

 

© Alle rechten voorbehouden ZET bvba 2013 - www.verwarmingsshop.be